Oreokake (Versjon 2)


Bunn
  • 2 pakker Oreo-kjeks (28 oreokjeks – 308 g)
  • 100 g smeltet smør

Sjokolademousse
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 25 g bakekakao
  • 1/2 teskje vaniljesukker

Oreofyll og kremfyll
  • 225 g Philadelphia kremost naturell
  • 2,5 dl melis
  • 7 Oreokjeks ca 75 g
  • 3 dl kremfløte
  • 1 teskje vaniljesukker

Pynt
  • 7 Oreokjeks ca 75 g

Start med å lage bunnen:
Grovhakk 7 Oreokjeks til pynt, sett dem til side.
Knus 2 1/2 pakke (35 stk) Oreo-kjeks i en food processor eller lignende (Du kan også ha dem i en kraftig plastpose (for eksempel ziplock) og knuse dem forsiktig med en flaske eller lignende). Sett til side ca 1,5 dl knuste kjeks til Oreofyllet.
Smelt smøret og rør det sammen med resten av kjeks­smulene. Ha blandingen i en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm. Press den lett sammen mot bunnen.
Lag sjokolademoussen:
Ha alle ingrediensene til sjokolademoussen i en kjøkkenmaskin og pisk til du får konsistens som sjokolademousse.
Ha sjokolademoussen over kaken.
Lag Oreofyllet og kremfyllet:
Miks kremosten med melis til en luftig masse. Ha det i en egen skål.
Stivpisk kremfløten (3 dl), bland ca. en tredjedel av kremen med kremostblandingen og 1,5 dl knuste Oreokjeks som du satte til side tidligere.
Bland ­resten av kremen med vaniljesukker. Ha først Oreofyllet og så kremfyllet på kaken.
Dryss over de grovhakkede Oreokjeksene til pynt.
La kaken stå kaldt til den skal serveres

Kommentarer

Populære innlegg