Fyrstekake



Mørdeig:

  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 165 g sukker
  • 165 g smør
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss fløte


Makronfyll:

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 250 g mandler


Bland mel, bakepulver og sukker godt i en bakebolle. Smuldre i mykt smør. Pisk sammen eggeplommer og fløte med en gaffel og tilsett. Kna sammen deigen.

Smør bunn og kanter på en rund form (24 cm i diameter). Ha bakepapir i bunnen på formen. Trykk 2/3 av deigen godt ned i bunnen og oppover kantene på formen.

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i malte mandler. Hell i kakeformen og stryk overflaten jevn. Trykk deigkanten lett nedover til samme nivå som høyden på fyllet.

Lag gittermønster med resten av deigen. Bruk melis på bakebordet når du kjevler ut. Bruk ca 1 cm brede remser. Legg 4 remser hver vei på kaken. Legg så en lang remse langsmed kanten.

Stek fyrstekaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Skjær forsiktig rundt kanten på kaken med en kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.






Kommentarer

Populære innlegg