Ostekake med creme fraiche og oreobunn




Litt baking blir det, selv på campingferie.

Kjeksbunnen:
  • 2 pk oreokjeks
  • 100 g smør


Knus kjeksen og bland inn smelta smør.
Trykk ut kjeksblandingen i ei form (24-26 cm), og sett kaldt.


Ostekaken:
  • 300 g philadelphia ost naturell

  • 6 dl crème fraîche (2 pk)

  • 150 g melis

  • 2 ts vaniljesukker

  • 3 dl kremfløte

  • 1 pk gele (Brukte bringebærgele, men sitron er nok også godt)

  • 1,5 dl kokende vann


Pisk sammen creme fraiche, osten, melis og vaniljesukkeret. Pisk det på full hastighet, slik at det blir stivt.
Imens løser du opp geleen i vannet.
Hell fløten i osteblandingen og pisk sammen. Husk å stopp tidsnok, ellers kan det skille seg.  Du kan og piske føten for seg og blande i sammen i osteblandingen etterpå.
Hell geleen i. Den skal fortsatt være litt varm. Pisk på medium hastighet imens du heller geleen i en tynn stråle.
Hell røren over formen og sett kaldt i minst 4 timer eller over natten.
Ta kaken ut av formen og sett på serveringsbrett. Pynt med bær og/eller frukt.



Kommentarer

Populære innlegg