Himmelsk marengskake




Kakebunn:

  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 80 g sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver


Marengsbunn:

  • 3 eggehviter
  • 180 g brunt sukker


Pynt på marengsbunnen:

  • 50 g peanøtter
  • 50 g kokesjokolade


Sjokoladekrem:

  • 75 g smør
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g melis
  • 2 eggeplommer


Fyll:

  • 3 dl kremfløte


Kakebunnen:
Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kakebunnen helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.

Marengsbunnen:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter. Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.

Montering:
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen.

La gjerne trekke noen timer i kjøleskap før servering.




Kommentarer

Populære innlegg