Non Stop iskake




Sjokoladekakebunn:
  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ss kakao
  • 1 ts vaniljesukker
  • 75 g smør

Is:
  • 4 eggeplommer
  • 0,5 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g Non Stop

Pynt:
  • 50 g Non Stop
  • sjokoladesaus (bruk gjerne den som stivner på isen)


Smelt smøret og avkjøl. Visp raskt sammen egg og sukker (ikke pisk eggedosis!). Bland i smøret og det tørre og rør til en jevn deig. Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 15 - 20 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.

Pisk eggeplommer og sukker lyst. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp så blandingen blir helt jevnt blandet). Hakk Non Stop grovt og vend inn i isblandingen. Hell dette så i formen og sett kaken i fryseren.

Ta den frosne kaken ut av formen ca 10 min før servering. Pynt den frosne kaken med Non Stop og ringle over sjokoladesaus.



Kommentarer

Populære innlegg