Karameller



  • 3 dl fløte 
  • 250 g sukker 
  • 60 g smør 
  • 100 g sirup (lys eller mørk)
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Massen skal koke til den har fått mørk karamellfarge og en «glatt» overflate. Dette tar fra 20 - 40 minutter. Pass på å røre mye av tiden.

Bruk et digitalt steketermometer/ sukkertermometer og kok til ca. 120 grader - ønsker du harde karameller - kok litt over 120 grader. Kokte mine til 120 grader og syns det ble perfekte karameller. Pass på mot slutten av koketiden. Da stiger temperaturen raskt.

Hell utover smurt bakeplate/form med bakepapir og skjær i biter før den stivner helt. La stå på kjøkkenbenken og deretter i kjøleskap for å avkjøle helt.

Pakk bitene inn i cellofan eller matpapir. Mellomleggspapir er perfekt størrelse å bruke om du vil slippe å klippe papiret selv.


Tips: Pensle med kaldt vann rundt innsiden av kjelen over massen som koker. Da sklir det som har satt seg langs kanten ned i gryta igjen. Da blir det ikke så lett krystaller i karamellene.

Kommentarer

Populære innlegg