Pepperkaker



  • 150 g smør
  • 125 g (1 dl) mørk (eller lys) sirup
  • 160 g  sukker
  • 2 dl fløte
  • 2 g (1/2 ts) nellik
  • 2 g (1/2 ts) ingefær
  • 2 g (1/2 ts) pepper
  • 8 g (1 ss) kanel
  • 5 g (2 ts) bakepulver
  • 450 g hvetemel (evt. 425 g Toro glutenfri lys melblanding)
Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels sterk varme til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen, og la blandingen kjøle ned til ca. 30 grader. (Har også gått fint om blandingen kke har blitt så kald)

Rør i fløten og sikt i krydderet, bakepulveret og det meste av melet.
Rør alt sammen til en jevn deig, og la den stå kaldt til neste dag.

Elt deigen i litt mel på bordet, og kjevle den til den er omtrent tre millimeter tykk.

Stikk ut forskjellige figurer, som stekes gyldenbrune ved 170 grader i 10-11 minutter.

Kommentarer

Populære innlegg