Pepperkakehus




  • 125 g smør
  • 100 g sukker
  • 125 g lys sirup
  • 1 dl helmelk
  • 300 g hvetemel
  • 0,5 ts pepper
  • 1,5 ts ingefær, malt
  • 1 ts kanel, malt
  • 0,5 ts nellik, malt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Del smør i terninger, og ha det i en bakebolle.
Kok opp sukker, sirup og melk. Rør, og pass godt på gryten. Melk koker fort over.
Hell den varme blandingen over smøret.
Mens du lar dette avkjøles noe blander du resten av ingrediensene sammen i en annen bolle.
Tilsett det tørre når smørblandingen er fingervarm.
Sett deigen kjølig, gjerne til neste dag. Deigen er best å jobbe med når den er kald.
Lag pepperkakene slik du ønsker.
Stekes på 175 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Brukt eggehviteglasur til å lime sammen og dekorere huset med. Rør sammen 1 eggehvite med ca. 3-4 dl siktet melis. Tilsett et par dråper sitronsaft mot slutten.
Eggehviteglasuren må røres godt sammen og skal ha en seig konsistens. Den bør ikke være for rennende og heller ikke for "tørr". Rør helt til glasuren har en kritthvit farge.

Kommentarer

Populære innlegg