Besta sin kaffe-iskake
Aurora har baka besta sin kaffi iskake som ho er så glad i. Ho baka den i den nye forma si som ho fekk av tante Solveig til jul. Resultatet vart kjempebra. God som vanleg. Her kjem bilder og oppskrift:
Is:
Visp eggedosis av egg og sukker.
Visp krem av fløyten.
Bland krem og eggedosis sammen.
Varm kaffien og ha gelantinen i. Avkjøl litt.
Bland alt.
Hell isen over bunnen og sett i fryseren.
Bunn:
- 4 eggekviter
- 100 g. sukker
- 150 g. mandler
Visp eggekvita.
Bland sukker og hakka mandler.
Bland alt sammen.
Steik på 150 grader i 1 time.
- 3 (4) plater gelantin
- 1 dl. sterk kaffi (4 ts. pulver)
- 4 eggeplommer
- 100 g. sukker
- 1 boks fløyte
Visp eggedosis av egg og sukker.
Visp krem av fløyten.
Bland krem og eggedosis sammen.
Varm kaffien og ha gelantinen i. Avkjøl litt.
Bland alt.
Hell isen over bunnen og sett i fryseren.
Kommentarer
Legg inn en kommentar