Sjokoladekjeks
Desse kjeksa er det Aurora som har laga. Oppskrifta fann ho i ei barnebakebok. Ho baka dei til 4H utstillinga si i haust. I oppskrifta er det eigentleg sjokolade og tranebær, men ho baka dei berre med sjokolade.
- 125 g smør (mykt)
- 125 g sukker
- 1 egg (sammenvispet)
- 1 ss melk
- 150 g hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 50 g hvit sjokolade (finrevet)
- 100 g små biter av hvit sjokolade
Forvarm stekeovnen til`180`C. Legg bakepapir på stekeplaten,slik at kakene ikke fester seg under stekingen.
Rør smøret og sukkeret i arbeidsbollen til det er lyst og luftig,enten med en miksmaster eller med en sleiv. Pisk deretter inn egget og melken.
Tilsett melet,bakepulvere,den revede sjokoladen,sjokoladebitene og rør med en stor sje til alt er godt blandet.
Sett deigen med skje på stekeplatene .La det være god avstand mellom dem,slik at kakene kommer borti hverandre under stekingen.
Stek i 12-15 minutter,eller til kakene er lysebrune og kjennes myke. La dem bli avkjølt i 5 minutter. Ha dem så over på rist,og la dem bli helt kalde
Kommentarer
Legg inn en kommentar