Iskrem
I går laga vi heimelaga iskrem. Vi hadde samla ei stund på tomme yoghurtbeger som vi kunne bruke til porsjonspakninger.
Vi brukte oppskriften som står under og blanda inn 3 ulike smakstilsetninger. Så da vart det is med knuste oreo-kjeks, is med bringebærsyltetøy og is med blåbærsyltetøy. I tillegg vart det 3 beger med vanlig vaniljeis uten annen tilsetning.
Nokon av begra klare til å frysast |
- 8 eggeplomme
- 150 g sukker
- 5 dl TINE Kremfløte
- 1 vaniljestang
Splitt vaniljestanga i to på langs og skrap ut frøene.
Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene.
Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen.
Hell i passende former og sett i fryseren.
Rør gjerne i isen av og til under innfrysingen slik at det ikkje danner seg iskrystaller.
Kommentarer
Legg inn en kommentar