Kanelsnurrer

I dag bakte eg og Elias kanelsnurrer. Fann oppskriften her. Bollene vart veldig gode, men eg var litt uheldig og steikte dei litt for lenge.


Bolledeig

  • 950 - 1000 gram kveitemjøl
  • 5 dl mjølk (25 - 30 grader)
  • 25 gram fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær)
  • 125 - 150 gram sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1/4 - 1/2 ts salt
  • 1 egg
  • 150 gram smør, i terninger
Kanelfyll
  • 100 gram mjukt smør
  • 1-2 ss kanel
  • 5 ss sukker
Til pensling og pynt
  • 1 egg, sammenvispet
  • perlesukker
Ha alle ingrediensene til bolledeigen, unntatt smøret, i bakebollen. (Også gjør, uten å blande det ut i væske).
Gjærmengden kan dobles om du ikkje kan heve deigen lenger enn 45 min.
La deigen elte i 10-15 minutter på sakte til middels fart. Juster eventuelt med meire mjøl om deigen virker laus.

Tilsett smøret i små terninger og elttil deigen slepp kantane i eltebollen og alt smøret er elta godt inn i deigen, etter 5-10 minutt. Auk gjerne farten undervegs.

Dekk til bakebollen og sett deigen til heving på ein lun plass, i ca. 1 times tid. Til deigen har vortedobbelt så stor.

Ha deigen på mjøla underlag, del den i to, og kjevle kvar del ut til ein rektangulær leiv som er 45-60 cm brei. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over.
del kvar leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter ein knute på dei.




Legg kanelsnurrene på bakepapirkledd steikebrett og la dei etterheve under klede i 30-60 minutt. Oppskriften gir ca. 24 kanelsnurrer. Pensle dei ferdige forsiktig med sammenvispa egg og strø eventuelt litt perlesukker over.

Steik kanelbollene midt i ovnen ved ca. 225 grade (over- og undervarme) i 10-12 minutt. Følg med. Bollene er ferdige når dei har ein lett gyllen overflate og er lett brune under. 

Kommentarer

Populære innlegg