Pizzasnurrer


Deig:
  • 1,2 -1,3 kg kveitemjøl (300 - 600 gram kan vere fin, sammalt kveite.)
  • 50 gram gjær
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 4 dl vatn
  • 4 dl mjølk
  • 100 gram smør i terninger
Fyll:
  • 1,5 glas ferdig pastasaus
  • ca. 350 gr. skinke i biter
  • ca. 400 gr. reven ost
Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca 10 minutter på sakte til middels fart. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (i alle fall i 30-60 minutter).


Ha deigen på melet underlag og del i to like store deler. Kjevle hver del ut i en rektangulær leiv, og fordel halvparten av tomatsausen over leiven. Fordel skinke i biter og revet ost over, og rull sammen. Del opp hver «rull» i ca 15 «snurrer», og legg på bakepapirkledd stekebrett. Strø gjerne litt revet ost over snurrene også.


Stekes ved 225 grader, midt i ovnen, i 12-15 minutter, til snurrene er gyllen og gjennomstekte. Serveres umiddelbart, eller fryses ned etter at de er avkjølt på rist. 
La frosne pizzasnurrer tine i romtemperatur og varm dem opp ved ca. 200 grader varmluft – i ca 5 minutter.

Kommentarer

Populære innlegg