No-bake snickers kake
Bruker en springform på 28 cm
300 g kjeks (f.eks. digestive)
150 g smør, margarin, kokossmør, vegansk alternativ
2 bokser sukret kondensert melk
200 g salte peanøtter
100 g melkesjokolade , eller mørk/hvit sjokolade
1. Bunn: Smuldre opp eller mal kjeksen. Bland med mykt smør. Press denne deigen ned i en bakepapirkledd og smurt springform.
2. Kok melkekaramell: Kjøp søtet kondensert melk, ikke Vikingmelk. Kok opp en kjele vann og legg boksen, uåpnet, opp i vannet og la den ligge og koke i ca 1,5 – 2 timer. Ta opp og avkjøl. Når den åpnes er karamellen klar!
3. Hell melkekaramellen over kjeksbunnen. Dryss over med peanøtter og rever sjokolade. Avkjøl i kjøleskapet.
Ønsker du helt perfekte rene stykker kan du holde kniven under veldig varmt rennende vann før du skal skjære stykker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar