Oreo Ostekake Cupcake
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
Bunner:
- 12 Oreokjeks
Ostefyll:
- 400 g kremost
- 1 dl sukker
- 0,5 dl rømme
- 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
- 2 store egg
- 12 Oreokjeks
Du trenger også 12 muffinsformer i papir og et muffinsbrett.
Fremgangsmåte:
Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel Oreokjeks i hver.
Ha så kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke å piske lenger enn det.
Finhakk 12 resterende Oreokjeks og vend kjeksbitene inn i osteblandingen (spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt).
Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene.
Dryss eventuelt noen små kjeksbiter på toppen.
Stek kakene midt i ovnen ved 135°C i ca 25-30 minutter (se tips).
La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (og i minst 4-5 timer). Dette for at ostekakefyllet skal stivne skikkelig før du tar kakene ut av brettet.
Etter en så god stund i kjøleskapet er ostefyllet fast, og kakene holder fasongen fint når du tar dem ut av muffinsbrettet.
Denne oppskriften har jeg funnet på Det søte liv
Kommentarer
Legg inn en kommentar