Blåbærpai med sjokoladebunn og vaniljekrem
Paideig:
- 200 g hvetemel
- 55 g kakaopulver
- 55 g sukker
- en klype salt
- 125 g smør, i små biter
- 1 eggeplomme
- 1-2 ss kaldt vann
Kjevle ut og kle en paiform. Prikk tertebunnen med en gaffel, pensle med sammenvispet eggehvite og stek ved 200 grader i ca 10-11 minutter. Ta ut bunnen og skru varmen ned til 180 grader.
Vaniljekrem:
Se grunnoppskrift her eller kjøp ferdig vaniljekrem.
Fyll:
Fyll blåbærene i formen.
Bland sammen sukker og potetmel.
Dryss blandingen over bærene.
Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg.
Stek videre på 180 grader i ca. 30 minutter.
Er en stund siden jeg lagde denne men tror det var omtrent slik. Vil teste ut en gang til og ev. forandre på oppskriften etter det.
Kommentarer
Legg inn en kommentar