Kvikk-lunsj kake
Ingredienser til kaka:
60 g mørk sjokolade
½ dl kakao
1¼ dl vann
1½ dl Rømme
150 g Meierismør
2½ dl sukker
3 egg
2 dl hvetemel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
Ca. 10 kvikk lunsj til å ha rundt kaka (20 cm form).
Gjør slik:
- Sett ovnen på 180 °C og smør 2 springformer på 20 cm i diameter. Bruker du springformer på 24 cm, må du doble oppskriften og steketiden.
- Hakk sjokolade og bland med kakao. Hell over kokende vann og pisk til sjokoladen er smeltet. Pisk inn rømme og sett til side.
- Pisk romtemperert smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn egg og bland inn hvetemel, natron og vaniljesukker. Vend sjokoladeblandingen inn til slutt og fordel i to smurte springformer. Stek i 25-35 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
- Bruk en kakenål eller en trepinne for å sjekke om kaken er ferdigstekt. Stikk forsiktig i midten av kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er kaken gjennomstekt.
- Avkjøl kakene og ta ut av formene. Del hver i to på langs og fordel sjokoladekrem (eller annet du vil ha inni kaka) på tre av delene. Plasser lagvis på et fat og topp med den siste delen.
- Del kvikklunsj-sjokoladene i staver og sett langs kanten rundt hele kaken. Bind fast med et vakkert bånd for å holde dem på plass. Pynt med marsipanegg på toppen.
Sjokoladekrem:
2 egg
1 dl kremfløte
135 g sukker
50 g kokesjokolade
125 g smør
1 ts vaniljesukker
- Ha kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring.
- Ta kjelen av platen og rør i oppdelt kokesjokolade slik at sjokoladen smelter.
- Ha så i smør og vaniljesukker. Rør til smøret har smeltet og blandingen er glatt og klumpfri.
- Sett kjelen med kremen i kjøleskapet i minst 2 timer.
- Pisk den så opp med elektrisk mikser til den blir luftig og lysere i fargen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar