Sjokoladeterte med karamell
Lagde denne kaka på campingen i helga.
Bunn:
- 2 pakker oreokjeks
- 120 g Smør
Fjern oreokremen fra kjeksene.
Knus kjeksene.
Bland sammen kjekssmuler og smelta smør.
Trukk ut kjeksblandingen i ein rektangulær form.
Sett i kjøleskap.
Karamell etter denne oppskriften:
- 1,25 dl fløyte
- 3 ss smør
- 100 g sukker
- 1 ss ekte vaniljesukker
Smelt sukkeret til det blir gyllent i ein kasserolle.
Tilsett fløyten leitt og litt. Rør godt.
Ha i smør og vaniljesukker. (Tilsett ca.1 ts godt salt om du vil ha salt karamell)
La koke i 8-10 minutter.
Når karamellen har blitt lett lunken kan du helle den over bunnen og sette i kjøleskapet.
Sjokoladekremen:
200 g sjokolade
3 dl fløyte
Hakk opp sjokoladen.
Varm opp fløte til kokepunktet.
Bland sammen fløyten ig sjokoladen til sjokoladen har smelta og er godt og jevnt blanda.
Avkjøl til romstemperatur.
Hell over bunnen og karamellen og sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
Om du vil kan du pynte med litt flaksalt på toppen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar