Gulrotkake


Bunn:

  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 1 1⁄2 dl olje
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 1 1⁄2 ts malt kanel
  • 4 stk middels stor revet gulrot

Ostekrem:

  • 180 g smør
  • 450 g melis
  • 600 g kremost naturell

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.

Hell røren i en smurt springform (22 - 24 cm), med bakepapir i bunn. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.

Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem sammen til en glatt krem.

Del kaken i to eller tre lag og fyll den med en del av blandingen.  

Smør et tynt lag ostekrem rundt hele kaken.
Ha ostekremene i sprøyteposer med rund tipp, eventuelt bruk plastposer. Sprøyt små prikker med ostekrem på kaken.
Bruk en skje og dra prikkene lett utover før du gjentar prosessen. 

Kommentarer

Populære innlegg