Gulrotkake
- 4 stk egg
- 3 dl sukker
- 1 1⁄2 dl olje
- 3 dl siktet hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts natron
- 1 1⁄2 ts malt kanel
- 4 stk middels stor revet gulrot
Ostekrem:
- 180 g smør
- 450 g melis
- 600 g kremost naturell
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Hell forsiktig i olje. Tilsett siktet hvetemel og krydder. Vend tilslutt inn raspet gulrot.
Hell røren i en smurt springform (22 - 24 cm), med bakepapir i bunn. Stek kaken på 175 °C i ca. 50 minutter på nederste rille. Avkjøl på rist.
Ha alle ingrediensene til ostekremen i en foodprosessor, og kjør dem sammen til en glatt krem.
Del kaken i to eller tre lag og fyll den med en del av blandingen.
Smør et tynt lag ostekrem rundt hele kaken.
Ha ostekremene i sprøyteposer med rund tipp, eventuelt bruk plastposer. Sprøyt små prikker med ostekrem på kaken.
Bruk en skje og dra prikkene lett utover før du gjentar prosessen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar