Muslibarer
På disse barene har jeg smeltet sjokoladen og dyppet barene oppi sjokoladen. |
- 200 g mandler, grovt hakket
- 100 g cashewnøtter (usaltede), grovt hakket
- 100 g gresskarkjerner
- 150 g (store) havregryn
- 100 g mørk sjokolade (70%), grovt hakket
- 75 g tørkede aprikoser, i biter
- 100 g honning
- 100 g peanøttsmør
- 1 dl nypresset appelsinjuice (1 appelsin)
- 1 egg, sammenvispet
Fordel grovhakkede mandler og cashewnøtter på et bakepapirkledd bakebrett og stek det på midterste rille ved 175 grader (over- og undervarme) i 10-15 minutter. Rør et par ganger underveis. Pass på at nøtteblandingen ikke blir brent.
Ha honning og peanøttsmør i en liten kjele og varm forsiktig opp. Rør det hele godt sammen og sett til side. Tilsett appelsinjuice og la det avkjøles noe, før du tilsetter det sammenvispede egget.
Ha resten av de tørre ingrediensene, inkludert den ristede nøtteblandingen, i en stor bolle og rør godt sammen. Tilsett honningblandingen og rør til alt er godt blandet.
Fordel blandingen jevnt utover i en bakepapirkledd form som er ca. 22 x 22 cm og trykk den godt ned. Dette er viktig for at du skal få barer som henger sammen, og ikke går i oppløsning. Stekes på nederste rille (fortsatt 175 grader) i 20-25 minutter, til den er gyllen på toppen og har «satt seg». Avkjøles ca. 1 time i formen, før du avkjøler den videre i kjøleskapet i 1-1 1/2 time. Løft granolablokken forsiktig ut av formen ved hjelp av bakepapiret, legg den på en skjærefjøl eller lignende og del opp i biter i ønsket størrelse. Pakk granolabarene i litt matpapir eller lignende, eller legg dem lagvis i en tett boks med matpapir mellom lagene. Granolabarene oppbevares i kjøleskapet og er holdbare et par uker.
Kommentarer
Legg inn en kommentar