Rund snickerskake
Bunn:
- 3 eggehviter
- 275 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 150 g salte peanøtter
- 75 g salte småkjeks (se teksten over)
Sjokoladekrem:
- 50 g smør
- 100 g mørk sjokolade, 70 % kakaoinnhold
- 3 eggeplommer
- 50 g melis
- 1 dobbel Snickers, 75 gram
- 40-50 g salte peanøtter
Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme, og smør en rundform på 22 cm i diameter. Legg bakepapir i bunnen.
Ha eggehvitene i en ren miksebolle og pisk til det begynner å danne seg hvite skumtopper. Tilsett så sukkeret, inklusive vaniljesukkeret, i en forholdsvis tynn stråle mens mikseren går på full styrke. Pisk til du får en glatt og jevn marengs. Ha i bakepulveret og pisk det inn.
Ha peanøttene og kjeksene i en brødpose og knus dem med et kjevle. Gjerne med litt ordenlige biter igjen, ikke bare helt smulete.
Vend dette inn i marengsen og hell det over i kakeformen. Stek bunnen i 25-28 minutter. Den er ferdig når du ser at den begynner å slippe i kantene. Ta den ut og la den avkjøles på en bakerist.
Sjokoladekrem: Smelt smør og sjokolade i en kasserolle. Sett det så tilside og la det avkjøles noe. Ha det gjerne i en annen bolle slik at det avkjøles raskere.
Så tar du eggeplommene og melisen i en miksebolle og pisk til du får en tykk eggedosis. Tilsett den smeltede sjokoladen, som nå er lett lunken, litt og litt, og pisk det inn.
Legg kakebunnen over på et kakefat. Ta tak i bakepapiret på den ene siden og dra det av samtidig som du plasserer bunnen på fatet. Fordel sjokoladekremen over.
Skjær opp Snickersen og grovhakk peanøttene og dryss det over sjokoladekremen!
Kommentarer
Legg inn en kommentar