Bringebærmoussekake med browniebunn


Browniebunn:

  • 100 g smør 
  • 2 store egg
  • 2,6 dl sukker (gjerne brunt)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1-2 ts ekte vaniljesukker eller ekstrakt/paste
  • 3 ss kakao

Smelt og avkjøl smør. Pisk egg og sukker for hånd. Rør inn smeltet avkjølt smør. Bland hvetemel med vaniljesukker og kakao. Ha så det tørre i det våte og rør det hele sammen. Ha bakepapir i bunnen på en rund spingform (ca. 22 cm) og smør den inn. Hell røren i formen og la kaka steke på 180 grader i ca 20 minutter. Sjekk med en kakepinne.
Avkjøles helt i formen. Ta den så ut av springformen og sett den på ønsket kakefat. Vask ringen på springformen og sett den tilbake på kaka.

Bringebærmousse:

  • Ca 250-300 g friske eller frosne bringebær 
  • 120 g sitronsaft (ca 2 sitroner)
  • 150 g sukker
  • 1 pk bringebærgelé 
  • 5 dl kremfløte
  • 70 g sukker

Ha bringebær, sitronsaft og sukker i en liten kasserolle. Kok opp og la den småkoke i ca 5-8 minutter. Hell den så over en sikt slik at frøene fjernes. Kok opp ca 2 dl av pureen igjen, trekk den av platen og rør inn gelepulveret. Avkjøles helt på benken. Rør den av og til under avkjøling. Pisk kremfløte og sukker til en løs krem. Tilsett litt av den avkjølte pureen i kremen og rør godt, rør deretter inn resten av pureen. Hell den over den avkjølte browniebunnen og sett den i kjøleskapet i 4-6 timer eller over natten.

Sjokoladenett rundt kaka:
Klipp til ei remse med bakepapir i den bredden og høyden du ønsker på gitteret. Smelt ei plate med mørk sjokolade, avkjøl den litt, og hell den så i en sprøytepose (klipper et lite hull i den) Lag ønsket mønster av sjokoladen på bakepapiret. La sjokoladen stivne på benken ca 10-20 min før du tar bakepapiret med sjokoladen forsiktig rundt kanten av kaka. Ta av bakepapiret.

Pynt tilslutt kaka med ønsket mengde bær.

Kommentarer

Populære innlegg