Budapestrull
- 6 eggehviter
- 3 dl sukker
- 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
- 100 g hasselnøtter
Fyll:
- 4 ss aprikossyltetøy
- 3 dl kremfløte
- 2 ss melis
- 1 boks hermetiske aprikoser
Pisk eggehvitene stive. Pisk inn sukkeret litt og litt og pisk til stiv marengsmasse. Vend i vaniljesauspulveret (kun pulveret) og malte nøtter. Bre deigen utover i en bakepapirkledd stor langpanne (ca 30X40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken over på et klede eller matpapir som er godt drysset med sukker. Ta av bakepapiret. Ha den varme langpannen over kaken og avkjøl kaken.
Smør aprikossyltetøy over kaken. Pisk krem og bland med melis. La aprikosene renne godt av og hakk dem opp i små biter. Bland i kremen. Bre aprikoskremen jevnt over kaken. Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og sikt over melis til pynt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar