Sjokolademousse
Serverte denne mousseen som dessert i konfirmasjon.
- 100 gram mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold
- 25 gram smør
- 2 eggeplommer
- 2 eggehviter
- 2 ss sukker
- 1,5 dl kremfløte
Garnityr:
- Bringebær
- Smeltet mørk sjokolade (ca 50 gram)
- Sitronmelisse eller mynte
- Melisdryss
Hakk sjokoladen og smelt den og smøret forsiktig i vannbad. Det er viktig at bollen med sjokoladeblandingen ikke kommer i kontakt med vannet i kasserollen. Fjern bollen fra vannbadet.
Rør inn eggeplommene, en av gangen. Visp marengs av eggehvitene og sukkeret. Visp kremfløten til krem. Bland marengsen forsiktig inn i sjokoladen med en slikkepott, og vend deretter forsiktig inn den stivpiskede kremfløten. Fordel moussen i serveringsskålene eller i glass. Settes kaldt et par timer.
Smelt ca 50 gram mørk sjokolade og ha i en sprøytepose eller lignende. Lag dekor på et bakepapirkledt fat eller lignende. Sett sjokoladepynten kaldt frem til den skal benyttes.
Stikk sjokoladen ned i mousseen og dander med bringebær rett før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar