Sjokolademousse



Serverte denne mousseen som dessert i konfirmasjon.

  • 100 gram mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold
  • 25 gram smør
  • 2 eggeplommer
  • 2 eggehviter
  • 2 ss sukker
  • 1,5 dl kremfløte

Garnityr:
  • Bringebær
  • Smeltet mørk sjokolade (ca 50 gram)
  • Sitronmelisse eller mynte
  • Melisdryss

Hakk sjokoladen og smelt den og smøret forsiktig i vannbad. Det er viktig at bollen med sjokoladeblandingen ikke kommer i kontakt med vannet i kasserollen. Fjern bollen fra vannbadet.

Rør inn eggeplommene, en av gangen. Visp marengs av eggehvitene og sukkeret. Visp kremfløten til krem. Bland marengsen forsiktig inn i sjokoladen med en slikkepott, og vend deretter forsiktig inn den stivpiskede kremfløten. Fordel moussen i serveringsskålene eller i glass. Settes kaldt et par timer.

Smelt ca 50 gram mørk sjokolade og ha i en sprøytepose eller lignende. Lag dekor på et bakepapirkledt fat eller lignende. Sett sjokoladepynten kaldt frem til den skal benyttes.
Stikk sjokoladen ned i mousseen og dander med bringebær rett før servering.

Kommentarer

Populære innlegg