Saftig sjokoladekake (laktosefri)
Dette er den sammen oppskriften som kjelesjokoladekake. Min form er litt lav for denne oppskriften. Derfor bruker jeg gjerne oppskriften Kjelesjokoladekake.
Ingredienser:
400 g smør
4,5 dl vann
8 ss bakekakao
9 dl sukker
1 beger rømme
8 dl mel
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Du vil trenge en gryte som rommer 2,5 liter, en langpanne dekket med bakepapir, og en kjøkkenvekt.
Begynn med å blande smør, kakaopulver og vann i en gryte. Sett stekeplaten på middels varme og rør gjevnt til alt smøret er smeltet.
Mens smøret smelter kan du knekke eggene i en bolle. Visp eggene til de blir en jevn røre.
Mål opp sukkeret.
Når smøret, kakaopulveret og vannet har smeltet er den klar for nye ingredienser.
Hell sukkeret over i gryten, nå er det lurt å skru ned på varmen slik at sukkeret ikke begynner å klumpe seg.
Rør til du ikke lenger kan kjenne sukkeret eller hører at det knaser når du rører inntil kantene på gryten.
Hell i boksen med rømme. Ikke få panikk om det klumper seg veldig, bytt heller til en sausvisp så vil det løse seg opp litt lettere.
Tilsett mel, salt, vaniljesukker og natron. At det er litt klumper av rømmen i røren gjør ingenting.
Rør godt slik at du ikke får melklumper i kaken. Om du synes det er lettere kan du bruke en sausvisp i stede for en tresleiv.
Når du har fått rørt inn melet godt nok er det på tide å helle i eggene.
Hell over eggene og rør dem inn resten av røren. Når elt er blandet inn kan du ta gryten av kokeplaten.
Hell kaken over i langpannen.Jeg har litt liten langpanne og brukte ikke hele røren.
Stek den på midterste rille i ovnen i ca 40-45 min.
Mens kaken steker kan du begynne på glasuren
Ingredienser glasur:
100 g smør
4 ss kakao
6 ss melk
1 ts vaniljesukker
300 g melis
Smelt smøret i en gryte på svak varme.
Mens smøret smelter kan du blande melis, kakaopulver og vaniljesukker i en bolle.
Når smøret er smeltet heller du det over i bollen sammen med de tørre ingrediensene.
Hell deretter over melken og rør godt.
Når kaken er ferdig stekt tar du den ut av ovnen og smører på glasuren mens den enda er varm. Da vil glasuren trekke ned i kaken og hjelpe til med å holde den saftig og god.
Så er det bare å forsyne seg, eller sette den til avkjøling for så å servere den noen dager senere
Kommentarer
Legg inn en kommentar