Ostekake med sitron, bringebær og blåbær
Bunn:
270 g søt havrekjeks (digestive)
100 g smør
1-2 ts kanel
Ostekakemasse med sitron:
100 g kremost naturell (Philadelphia)
1,5 dl lettrømme
1,5 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker (eller 1/3 vaniljestang)
50 g melis
1/2 pk sitrongelé
1,dl vann (kokt)
0,25 dl sitronsaft
Ostekakemasse med bringebær:
100 g kremost naturell (Philadelphia)
1,5 dl lettrømme
1,5 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker (eller 1/3 vaniljestang)
50 g melis
0,5-1 dl bringebærpuré (bruk gjerne tinte fryste bær som du moser i en blender, helles over en sikt slik at frøene blir fjernet. Tilsett gjerne litt sitronsaft)
1/2 pk bringebærgele
1,25 dl vann (kokt)
Ostekakemasse med blåbær:
100 g kremost naturell (Philadelphia)
1,5 dl lettrømme
1,5 dl kremfløte
1 ts ekte vaniljesukker (eller 1/3 vaniljestang)
50 g melis
0,5-1 dl blåbærpuré (bruk gjerne tinte fryste bær som du moser i en blender)
1/2 pk blåbærgele
1,25 dl vann (kokt)
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
Knus kjeksene i en foodprosessor . Bland kjeksen med smeltet smør og kanel. Ha en kakering (24-26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen forsiktig i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Ostekakemasse med sitron:
Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann + sitronsaft. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.
Helles over kjeksbunnen og settes i kjøleskapet i ca 30-60 min eller til laget har stivnet.
Ostekakemasse med bringebær:
Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Rør inn bringebærpureen. Hell massen over kaka og sett den tilbake i kjøleskapet i ca 30-60 min. eller til laget har stivnet. (tilsett gjerne litt rød eller rosa pastafarge)
Ostekakemasse med blåbær:
Løs opp blåbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Rør inn blåbærpureen. Hell massen over kaka (tilsett gjerne litt lilla pastafarge) og sett den tilbake i kjøleskapet og la den stivne over natten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar