Surdeigsbrød 2



Trinn 1:
Bland 2 ss surdeigsstarter med 1/2 kg fint økologisk speltmel og 5 dl vann. La dette stå en liten time som en slags oppvarming til selve syrningen.

Etter en time vil deigen din være full av bittesmå bobler noe som indikerer at surdeigen allerede har startet jobbingen. Tilsett da 1,5 kg sammalt fin spelt, 1 ss mineralsalt i og 1, 2 liter vann. Bruk kjøkkenmaskinen eller bare bland sammen med hånden (det enkle er ofte det beste).

Sett deigen med et klede over på et lunt sted natten igjennom. Her skal den få kose seg i 10-12timer.

Trinn 2:
Etter 12 timer vil deigen være mer flytende enn da du etterlatte den, og bestå av en masse bobler. Hell brødene i 3 smurte brødformer  og sett lunt i 4-6 timer til brødene er nesten over kanten.

Trinn 3:
Forvarm ovnen på 25o grader. Sett brødene inn i midtrerille – kast inn et glass vann for å sikre sprø skorpe. Sett ned varmen til 160grader etter et par minutter og stek videre i ca. 1 time. La brødene avkjøles helt (gjerne i et par timer) før du skjærer i dem. Brødene kan fint fryses.

Kommentarer

Populære innlegg