Energikuler med hint av kaffe
- 10 dadler
- 1 ss kokosolje, smeltet
- 2 ss kakaopulver + litt til pynt
- En klype maldonsalt e.l.
- 4 ss havregryn eller hakkede nøtter
- 10 kaffebønner eller 1 ts frysetørret kaffepulver (Nescafé e.l.)
Del dadlene i to og fjern steinen, hvis ikke du har kjøpt dadler uten sten. Ha dadler, smeltet kokosolje, kakaopulver og litt salt i en food-processor og kjør det til en jevn masse. Bland så inn havregryn eller hakkede nøtter. Hakk/knus kaffebønnene og bland dem inn, eller bland inn frysetørret kaffe.
Nå skal du lage selve energikulene. Hvis massen er for løs hjelper det å sette den i frysen 5-10 minutter. Vask hendene, og med våte hender ruller du energikuler med håndflatene. 10 dadler rekker til 8-10 energikuler, det kommer så klart an på hvor store du lager dem. For å pynte energikulene kan du rulle dem i kakaopulver.
Legg energikulene på bakepapir eller matpapir, og sett dem kaldt minst en halv time. Oppbevares kaldt frem til servering, helst i frysen! I romtemperatur blir de raskt myke og klissete.
Kommentarer
Legg inn en kommentar