Sjokoladekake med kaffe- og karamellglasur


Kaffe og karamellfrosting:

  • 200 g smør
  • 175 g brunt sukker
  • 1/2 dl melk
  • 3 ss Instant Coffee Guatemala 5% (eller tilsvarende pulverkaffe)
  • 1 stang vaniljefrø
  • 1 klype salt
  • 200 g melis


Kakebunn:

  • 2,5 dl melk
  • 1 ss sitronsaft
  • 175 g mykt smør
  • 325 g sukker
  • 3 egg
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g kakaopulver
  • 1 klype salt


Kaffe og karamellfrosting:

Bland sammen 1/2 dl kokende vann med 1 ss Instant Coffee Guatemala 5 %.

Smelt smør, brunt sukker, melk, 3 ss av utblandet Instant Coffee, vaniljefrø og salt i en kjele. Kok opp og la koke i 1 minutt. Hell alt over i en bolle og sett kaldt i 3 timer til det har tyknet og blitt helt kaldt. Pisk så inn melis med kjøkkenmaskin. Pisk i 5 minutter til du har fått en myk og fast frosting.


Kakebunn:

Bland sammen melk og sitronsaft og sett til side. Melken kommer til å klumpe seg, men det er meningen.

Pisk smør og sukker til du har fått en hvit og luftig masse. Tilsett et egg av gangen, pisk mellom hvert egg. Bland sammen mel, bakepulver, kakaopulver og salt i en bolle. Tilsett melblandingen og melken i smøret og bland alt sammen i noen minutter. Kle to 20 cm runde former og fordel røren likt i begge to. Stek på 175 grader i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.


Sette sammen kaken

Skjær hver kakebunn i to så du har fire like store bunner. Fordel litt frosting på den ene bunnen og legg den andre over. Fortsett slik til alle bunnene er stablet oppå hverandre. Fordel resten av frostingen rundt hele kaken.

Pynt gjerne med revet sjokolade. Server kaken romtemperert.

Kommentarer

Populære innlegg