Himmelsk marengskake
Kakebunn:
- 3 eggeplommer
- 1 egg
- 80 g sukker
- 2 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
Marengsbunn:
- 3 eggehviter
- 180 g brunt sukker
Pynt på marengsbunnen:
- 50 g peanøtter
- 50 g kokesjokolade
Sjokoladekrem:
- 75 g smør
- 100 g kokesjokolade
- 100 g melis
- 2 eggeplommer
Fyll:
- 3 dl kremfløte
Kakebunnen:
Pisk eggeplommer og egget luftig sammen med sukkeret. Vend i hvetemel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter). Stek kakebunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min (det er mulig at kaken trenger enda noe lenger steketid, så sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kakebunnen helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret.
Marengsbunnen:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en tykk marengsmasse. Ha marengsen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek marengsbunnen på rist midt i ovnen ved 150°C i 60 minutter. Ta kaken ut av ovnen og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over den varme marengsbunnen. La bunnen avkjøles helt i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Løft bunnen forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Sjokoladekrem:
Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp.
Montering:
Legg kakebunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen.
La gjerne trekke noen timer i kjøleskap før servering.
Kommentarer
Legg inn en kommentar