Ostekake med creme fraiche og oreobunn
Litt baking blir det, selv på campingferie.
Kjeksbunnen:
- 2 pk oreokjeks
- 100 g smør
Knus kjeksen og bland inn smelta smør.
Trykk ut kjeksblandingen i ei form (24-26 cm), og sett kaldt.
Ostekaken:
- 300 g philadelphia ost naturell
- 6 dl crème fraîche (2 pk)
- 150 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
- 1 pk gele (Brukte bringebærgele, men sitron er nok også godt)
- 1,5 dl kokende vann
Pisk sammen creme fraiche, osten, melis og vaniljesukkeret. Pisk det på full hastighet, slik at det blir stivt.
Imens løser du opp geleen i vannet.
Hell fløten i osteblandingen og pisk sammen. Husk å stopp tidsnok, ellers kan det skille seg. Du kan og piske føten for seg og blande i sammen i osteblandingen etterpå.
Hell geleen i. Den skal fortsatt være litt varm. Pisk på medium hastighet imens du heller geleen i en tynn stråle.
Hell røren over formen og sett kaldt i minst 4 timer eller over natten.
Ta kaken ut av formen og sett på serveringsbrett. Pynt med bær og/eller frukt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar