Non Stop iskake
Sjokoladekakebunn:
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 1 dl hvetemel
- 2 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
- 75 g smør
Is:
- 4 eggeplommer
- 0,5 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 200 g Non Stop
Pynt:
- 50 g Non Stop
- sjokoladesaus (bruk gjerne den som stivner på isen)
Smelt smøret og avkjøl. Visp raskt sammen egg og sukker (ikke pisk eggedosis!). Bland i smøret og det tørre og rør til en jevn deig. Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 15 - 20 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask kakeformen og ha kakebunnen tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker lyst. Pisk kremfløten til krem og rør i (bruk stålvisp så blandingen blir helt jevnt blandet). Hakk Non Stop grovt og vend inn i isblandingen. Hell dette så i formen og sett kaken i fryseren.
Kommentarer
Legg inn en kommentar