Kaffekake med rømme
- 125 g smør
- 250 g sukker
- 3 egg
- 1 ss pulverkaffe
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 90 g rømme
- 2 ts pulverkaffe
- 125 g melis
- 20 g smeltet smør
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett eggene, ett om gangen.
Løs kaffe opp i 1 ss varmt vann og tilsett i røren.
Vend inn siktet mel og bakepulver vekselvis med rømmen. Rør til det så vidt er blandet og nesten glatt.
Hell røren i en smurt og bakepapirkledt 26 cm springform.
Stek ved 160 grader i ca 40 minutter.
Avkjøl i formen 5 minutter og vend på rist for å avkjøles helt.
Løs kaffen opp i 1-2 ss varmt vann og tilsett melis og smør. Smør glasuren på den avkjølte kaken.
Kommentarer
Legg inn en kommentar