Epleform med crunchy topping
- 3-4 store epler
- 4 ss sukrin gold
- Kanel
- 55 g lettkokte havregryn
- 25 g smør
- 25 g sukrin gold
- Evt. litt kanel og kardemomme
Sett ovnen på 175 grader. Kutt eplene i båter, ha dei i en bolle og strø over sukrin gold og masse kanel. Vend godt.
Karamelliser eplene i mikroen i 2-3 minutter så dei blir lett møre. Fordel over i en form med karamellsausen som er til overs. Det gjer ingenting om epler ligger over kvarandre.
Smelt smør eller coocsa i ei panne, tilsett havregrynene, sukrin gold og evt. krydder. Vend rundt eit par minuter på middels varme.
Spre havregrynsblandinga over eplene. Steik kaka midt i ferdigoppvarma ovn i 10-20 minutter til en gyllen farge. Steiketida vil variere etter kor lenge og hardt man steike havregrynene. Avkjøl litt før servering, da toppingen blir sprø etterkvart
Kommentarer
Legg inn en kommentar