Havreknekkebrød
- 3 dl, 150 g havregryn
- 3 dl, 150 g havremel
- 1 dl, 75 g linfrø
- 1 dl, 75 g sesamfrø
- 1 dl, 75 g hakkede mandler
- 1 ts salt
- 5,5 dl vatn
- maldonsalt, kan sløyfes
Sett ovnen på 160 grader varmluft. Bland sammen ingrediensene i en bolle og la røra svelle i minst 10 minutter. Det skal bli en tjukk røre du kan smøre ut over steikebrettet, juster evt. med litt ekstra væske om nødvendig.
Kle to langpanner med bakepapir, fordel røra på to og smør utover med en våt slikkepott (tips: skyll underveis i varmt vatn, da blir det enklere å smøre). Pass på at det blir jamnt og tynt. Strø over maldonsalt på toppen og trykk lett ned i knekkebrødene, dette kan selfølgelig droppes om du vil ha nøytrale knekkebrød.
Sett inn i ovnen, eit brett oppe og eit brett nede. Etter 10-15 minutter tar du brettene ut av ovnen og skjærer passelige størrelser med en pizzaskjærer.
Sett tilbake i ovnen på samme måte. La knekkebrødene no steike 25-35 minutter, eller til dei begynner å bli gylne. La brettene bytte plass underveis. For å sikre deg sprø knekkebrød: slå av ovnen, lat opp døra og slipp ut en del varme. La deretter knekkebrødene stå i ettervarmen i minst 1 time. Avkjøl på rist og oppbevar i lufttett boks.
Kommentarer
Legg inn en kommentar